wat heb ik gedaan . . .

Na een vooropleiding voor reclame en illustraties ben ik naar de Kunstacademie gegaan in Amsterdam waar ik mij 5 jaar intensief heb mogen bezighouden met tekenen en schilderen. Daarna heb ik diverse jaren heerlijk gewerkt in mijn atelier in Amsterdam in combinatie met het wat decorontwerp in de theater-wereld.
 
Later wilde ik ook een andere kant van mezelf ontwikkelen. Ik heb toen in Haarlem de opleiding ‘digitale vormgeving’ gedaan. Als aanvulling hierop heb ik in Amsterdam een module typografie gevolgd bij de Grafische School. Een stage volgde bij Bergmans Packaging Design, van daar uit heb ik jaren bij verschillende bureaus gewerkt en veel ervaring opgedaan. Ik ben vanaf 2002 zelfstandig ondernemer geworden. Ik hou van afwisselende opdrachten en klanten...  Op deze manier ontstond er ook de ruimte voor mijn vrije werk als kunstenaar.  Juist omdat ik de kunst niet wil belasten met de commercie heb ik op deze manier een goed evenwicht weten te vinden.

Vanaf 2007 heb ik de mooie kans gekregen om naast het ontwerpen van de jaarverslagen van de Speelwerkgroep, ook er een kinderboekje bij te mogen maken voor ‘De Speelwerkgroep’ met als uitgever ‘Drie Lindes’. Wegens succes volgde nog een boekje in 2008 en één in 2009. Creativiteit en variatie alom!


Dit jaarlijks terugkerende verslag is al vele malen genomineerd als ‘Beste jaarverslag van het jaar’ binnen de desbetreffende branche en heeft inmiddels ook een eerste prijs in de wacht gesleept.

Door de jaren heen heb ik voor veel mooie bedrijven mogen werken, o.a. Wieden + Kennedy, Bose, Godé in Istanbul, CBRE, Dutch FilmWorks en nog vele anderen.
wat doe ik . . . nu?

Inmiddels woon ik alweer enkele jaren in Wijk bij Duurstede met mijn atelier aan huis en in de oude binnenstad een lampenwinkel.


In Amsterdam was ik al met mijn vriend lampen aan het ontwerpen. Nu staan ze te koop in ‘Mooi Lampje’, samen met veel andere vintage lampjes. Nu ook dus met enkele schilderijen en werken op papier van mijn hand! De werken die er hangen zullen regelmatig gaan wisselen. Uiteraard kan u naar aanleiding van deze website contact met mij opnemen om een werk te komen bekijken op afspraak.


Daarnaast ontwerp ik soms nog drukwerk en kaarten in opdracht van particulieren of bedrijven. Zo kan ook u in overleg met mij een speciale kaart laten ontwerpen waarin een thema of een situatie precies past bij de gelegenheid. Uiteraard kan ik daar ook een hele persoonlijke illustratie voor maken! Vraag gerust naar de mogelijkheden.


Verder zal binnenkort de winkel weer open gaan op de eerste zondag van de maand voor het culturele rondje in de mooie oude binnenstad. van Wijk bij Duurstede. Hou daarvoor ook de website van 'Mooi Lampje' in de gaten:Mooi Lampje

Peperstraat 41,

3961 AR Wijk bij Duurstede
www.mooilampje.nl